fredag den 19. april 2013

Hvornår skal man købe flybiletter?

Vi er ved at planlægge sommerferien - og i den forbindelse kommer min evige frustration frem. Hvorfor skal det være så svært at gennemskue, hvornår man skal købe flybilletter for at få den bedste pris? Priserne svinger fra dag til dag - og det føles ofte som et lotteri, hvor man bare må krydse fingre for, at man vælger den rigtige lodseddel.

Jeg har prøvet at samle lidt anbefalinger her til, hvordan man får fingrene i billigste flybilletter.

Hvad mener de kloge?
I følge Politiken foregår salget af billetter lidt som en auktion. Jo større efterspørgsel, jo højere pris. Det betyder også, at de billige biletter sælges først, og at prisen typisk stiger jo tættere, man kommer på rejsedagen. Hvis der er mange flyselskaber, der dækker den samme rute, bliver prisen typisk billigere.
Til europæiske storbyer er anbefalingen at købe 4-6 uger før afrejse.

EkstraBladet har talt med eksperter, der mener, at det billigste tidspunkt er at købe billet 8 uger før afgang. De anbefaler også, at man køber sin billet om eftermiddagen, fordi efterspørgslen er mindre der.

I følge BT har Tænk undersøgt prisudviklingen på flybilletter til europæiske storbyer. Tænk konkluderer, at priserne ligger fast ind til 4 uger før afrejse, herefter stiger priserne.

Information skriver, at det bedste tidspunkt at købe billetter på er tirsdag kl 15. Og helst 4 uger før afrejse.

Hvad mener jeg?

Her er mine anbefalinger:

 • Det er dyrest at rejse de tidspunkt, hvor alle andre vil rejse. Hvis du skal til en storby, hvor der er mange forretningsrejsende, så er morgenafgangene dyrest. Hvis det er en turistby, så er det fredag aften, der er dyrest.

 • Der er stor forskel på, hvilke uge dage du skal rejse. Hvis du kan være fleksibel med afrejsedagen, så har du større sandsynlighed for at finde en billig billet. Udrejse torsdag og fredag er typisk dyreste, og hjemrejse er typisk dyrest søndag.

 • Priserne på billetterne kan være dyrere, når man køber dem i weekenden end i hverdagene. Jeg har også hørt, at det er bedst at købe om natten, da der er mindst efterspørgsel der.

 • Brug Momondo.dk eller andre søgemaskiner til at undersøge, hvilke dage priserne stiger og falder, der kan være utrolig stor forskel inden for få dage.

 • Flyselskaber, der flyver internt i asien og sikkert også internt på andre kontinenter, er ikke med i søgemaskiner som Momondo osv. Det bedste er at google sig frem til forskellige lokale selskaber. I Asien kan du fx. prøve airasia.com og nokair.com.

 • Husk at undersøge om den oplyste pris, er den reelle pris. Mange lavprisselskaber tager ekstra for måltider og bagage.

 • Det er forskelligt, hvilket bureau der er billigst fra gang til gang. Man kan ikke regne med, at dem der var billigst sidste gang, stadig er det.

 • Det er ofte billigst at købe en returbillet (i hvert fald når du skal flyve uden for Europa).

 • Hvis du køber en flyrejse med mellemlandinger samlet via et flyselskab eller rejsebureau, skal bureauet sørge for, at du kommer videre, hvis du misser det næste fly efter en mellemlanding. De skal også dække evt. ektraudgifter til fx. hotelophold. (Der er selvfølgelig ikke hjælp at hente, hvis det var din egen skyld, at du missede flyet). Hvis du selv har sammenstykket en rejser med mellemlandinger, er der ingen hjælp at hente fra bureauet. Så nogle gange kan det være det værd at betale en anelse mere for en samlet pakke med det i mente.

 • Billetter med lang rejsetid og mange timers transfer er oftest billigst. Men husk at mange timers transfer i en lufthavn, kan være rigtig dyre. Det kan godt være, du sparer penge på billetten, men det kan være dyrt i mad, shopping og tidsfordriv at vente 8 timer i en lufthavn.

 • Det er sikkert og vist, at mens du liiiige tjekker, om du nu også kan tage afsted med din kæreste, arbejdsgiver, veninde eller en eksamensdasto, så stiger priserne, så de er meget højere næste gang, du åbner computeren for at købe dem.

Har du andre gode fifs eller erfaringer, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Hvem vil ikke gerne kunne købe sine flybilletter billigere?

Ps. Vi fik købt billetter til sommerferien i går aftes, så nye eventyr venter forude!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...