tirsdag den 16. april 2013

Anmeldelse af Ildvidnet af Lars Kepler

Men jeg venter på at kunne fortælle jer om mit seneste kreaprojekt, som jeg er meget stolt af, tager vi lige en lille boganmeldelse.

Jeg var ikke vild med Hypnotisøren, selvom den var meget hypet og omtalt, da den udkom i 2009. Nummer to i samme serie, Paganinikontrakten, har jeg ikke fået læst endnu. Så egentlig var jeg noget skeptisk, da jeg gik i gang med 3'eren, Ildvidnet. Overraskende nok var denne tredje bog i serien om den finske politimand Joona Linna ret god.

Bogen handler om to makabre mord, der begås på et hjem for unge piger med psykisk problemer. Den ene myrdede er en af de unge piger, den anden er hjemmets sygeplejerske. Politimanden Joona skal nu opklare, hvem der har gjort det og det bliver en vild jagt på morderen.

Skrivestilen består af lidt mange gentagelser til min smag. Jeg havde mange gange fornemmelsen af, at forfatteren ikke var helt sikker på, at læseren havde forstået alt, så han opsummerede jævnligt handlingen med en anden persons perspektiv. Der var en del referencer til de tidligere bøger, men selvom jeg ikke havde læst 2'eren gjorde det ikke noget.

Det er en god og simpel spændingsroman, som er hurtig læst.

Ildvidnet, forfatter Lars Kepler, 2012, Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...