torsdag den 28. marts 2013

Skildpaddehospital Key West, Florida

Sidste indlæg handlede om ligafbrændinger i Varanasi i Indien - lidt makabert for nogle måske!
Så nu tænkte jeg, at det var tid til et lidt mere sødt og nuttet indlæg:-)

Sommeren 2011 var jeg på ferie i Florida, hvor vi lejede en bil og kørte fra Orlando i nord til the Keys i syd og afsluttede med et par dage i Miami.

En af broerne mellem the keys
På øen Marathon, som er den del af the Keys, besøgte vi lidt impulsivt et skildpaddehospital, som vi havde læst om. Det viste sig at blive en rigtig hyggelig og informativ eftermiddag.

The Turtle Hospital som hospitalet hedder, åbnede i 1986 og arbejder for at hjælpe tilskadekomne skildpadder.

Det kostede 15 dollars at komme ind for voksne og omkring halvdelen for børn. Man kan kun se skildpadderne og hospitalet på en guidet tur - og de foregår hver time fra kl 10 til 16. Vi var heldige at få plads på en rundtur, lidt efter vi ankom, men de anbefaler generelt, at man bestiller på forhånd. Og vi så da også flere andre turister, som kom forgæves.


De havde selvfølgelig også en ambulance til
at transportere tilskadekomne skildpadder i

Turen starter med et lille opdragende foredrag om skildpadder, og hvordan man kan passe på dem i naturen. Hvilke skader de får, når de fx. bliver sejlet ned af motorbåde, spiser plastik eller lignende. Det var meget pædagogisk, og selvom vi ikke var så oplagt til at blive undervist på sådan en varm feriedag, lærte vi faktisk noget. Der var også mange børn, og oplægget var godt formidlet til alle aldersgrupper. For eksempel var der mange bileder samt skjold og forskellige remedier, man kunne se og røre ved.

Efter foredraget blev vi vist rundt på hospitalet og så operationsstuer, røntgenapparter osv.
Det bedste ved turen var dog, da vi efterfølgende skulle ud i "rehabiliteringsfaciliteterne", som bassinerne og tankene så fint hed.

Guiden fortæller om denne skildpadde og dens historie
Guiden var meget engageret og fortalte levende om hver enkelt skildpaddes historie. Hvordan den var blevet fundet, hvad dens skader var og hvordan den trivedes efter behandlingen.

 
En sød patient på hospitalet


Målet for hospitalet er at slippe skildpadderne ud i naturen igen, når de er blevet raske og kan klare sig selv. Nogle bliver dog faste beboere, hvis de ikke vil kunne overleve på egen hånd i naturen efter skaderne.

Hvis man er i nærheden af Key West i Florida, så er Turtle Hospital et godt sted at bruge et par timer - både for børn og voksne.

 
Denne lille stakels skildpadde var blevet hjerneskadet efter at være
blevet ramt af en båd og svømmede derfor konstant rundt i cirkler.
 Et par af skildpadderne havde fået luft ind under skjoldet. Som man kan se på billedet, svømmer den med rumpen i vejret. Når den har lært at svømme med blyklodser på, kan den slippes ud i havet igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...