søndag den 3. marts 2013

Flydende marked i Thailand - turistet men sjovt


flydende marked ThailandThailand er kendt for sine flydende markeder - det vil sige markeder, hvor man sejler rundt mellem boderne.

Oprindeligt var markederne for lokale, som transporterede deres hjemmedyrkede varer på floderne i små træbåde, og som solgte og byttede deres varer med hinanden.
I dag er markederne kun til ære for turisterne, men det kan alligevel være en sjov oplevelse, hvis man indstiller sig på, at det på ingen måde er autentisk.

Hvis man kan abstrahere fra det, synes jeg nu alligevel, det var en fantastisk oplevelse af købe mango, forårsruller, souvenirs og andre lækkerier fra sejlende handlende.

Man skal tidligt op, hvis man skal på flydende marked. De foregår typisk fra 8-11, da det bliver for varmt at holde dem senere. Faktisk brænder solen allerede en del fra kl 10, så kom tidligt, det er klart det rareste, da luften står meget stille og der ikke er skygge på floden.
Det er en god ide at huske solcreme og vand, selvom man kommer tidligt!).

flydende marked Thailand Damnoen SaduakDa jeg var i Thailand, besøgte jeg blandt andet Damnoen Saduak markedet 100 km syd for Bangkok. Man kan selvfølgelig komme dertil  med bil, men det er også muligt at tage en bus fra Southern Bus Terminal i Bangkok. Det koster omkring 50 baht for busturen (enkeltbillet) afhængig af, om man rejser med en ac-bus eller en af de lokale. Busserne kører hvert 40. minut fra Bankok.

Når man ankommer til markedet, finder man en bådejer og aftaler en pris for, at han sejler dig rundt på floderne. Som alle andre, der arbejder med turister, starter bådejerne med en høj overpris, men de er selvfølgelig til at forhandle med.
Normalt ender prisen 10 Baht per person for at blive sejlet rundt på markedet.

Man kan godt købe ting fra nogle af boderne fra landjorden, men det er synd at snyde sig selv for oplevelsen at sejle rund i mylderet af både med turister og handlende.

flydende marked Thailand Damnoen Saduak

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...