onsdag den 6. februar 2013

Sky Tree Tower i Tokyo - se byen fra oven

I 2012 åbnede en helt ny seværdighed i Tokyo, nemlig verdens højeste tårn (og verdens næsthøjeste bygning) Tokyo Sky Tree Tower. Ud over at være en stor tv-sendemast er Tokyo Sky Tree Tower også en velbesøgt turistattraktion.
Tokyo Sky Tree Tower
 
Tokyo Sky Tree Tower sammen med, hvad vi døbte til "den gyldne pølle"

Da jeg er temmelig højdeskræk, var jeg noget spændt på, hvordan jeg ville klare besøget i Tokyo Sky Tree, der er 634 meter højt. Ikke overraskende overlevede jeg - men mere overraskende var det dog, at det ikke føltes så slemt som frygtet, at kigge ud fra 450. etage!!
  
Her er beviset - jeg har både været på 345. og 450. etage!!!

Meget langt op...
 
Man tager en elevator fra 3. sal til 345 etage. Det tager kun 1 minut - og jeg var meget glad for, at man ikke kunne se ud samtidig. På 345. etage kan man gå rundt og se ud til alle sider. Det var utrolig flot.

Derefter kan man købe endnu en indgangsbillet og tage elevatoren til 450. etage, hvor man kan gå i et form for rør rundt om tårnet og igen se ud - nu bare endnu højere oppe.

450. etage, hvor man kan gå en tur rundt.
Jeg var nødt til at tage en pause fra udsigten og gå væk fra vinduerne ind i mellem,
når uroen i min mave gjorde for meget oprør. Kunne heldigvis se, jeg ikke var den eneste :-) 

Smuk udsigt til vulkanen Mount Fuji

Havnen i Tokyo

Jeg kan stadig mærke suset i maven, når jeg ser dette billede
- pyh, der var langt ned!


Smuk smuk udsigt

Vi har nok taget en million billeder fra Tokyo Sky Tree,
for det var så flot lige gyldig hvor man kiggede hen.


Min kæreste var modig og stillede sig ud på glaspladen, hvor der var frit udsyn ned.
Han fik et hurtigt billede og meget svedige håndflader, før han kom i sikkerhed på gulvet igen :-)
 
 
Praktisk om Tokyo Sky Tree
Det kostede cirka 150 kroner pr. person at komme til 350. etage, og så viste det sig, at man skal købe yderligere en billet, hvis man ville helt op. Mener, at det kostede omkring 75 kr for at komme det sidste stykke op.
 
Vi forsøgte først at komme op i tårnet en eftermiddag omkring kl 14. Men det viste sig, at billetterne allerede var udsolgt. Enten kan man købe dem på nettet - og så kan man springe køen over. Det er nok en god ide, hvis man har adgang til net og printer (hvilket vi ikke havde).
Vi kom i stedet igen næste morgen kl 8 og fik en plads i køen. Man skal ikke komme senere end kl. 8, da køen på det tidspunkt allerede tog omkring en times tid. På et tidspunkt, når der er nok mennesker, lukker de køen - og så er det umuligt at komme op i tårnet den dag.
 
Vi brugte cirka to timer på at vente i kø, købe billetter og at være i tårnet. Man kan blive så længe, man vil deroppe, og der er sågar også en restaurant og en souvenirshop på 350. etage, men vi var mættede af udsigten efter en times tid.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...