søndag den 17. februar 2013

Sintra - en dagstur fra Lissabon

For præcis et år siden var kæresten og jeg i Lissabon på en dejlig forårsferie. Selvom det var sne og koldt i februar i Danmark, var det solsin og 20 grader i Lissabon. Og en søndag som i dag, hvor det stadig er koldt og gråt i København, så kan jeg godt drømme mig tilbage...


Lissabon i sig selv er en smuk by med brede gader og flotte bygninger. Men hvis man vil udforske oplandet omkring byen, kan jeg anbefale at tage på en dagstur til Sintra.

Sintra et en by cirka 30-35 km uden for Lissabon. Byen er på Unescos verdenskulturarvliste på grund af de mange flotte bygninger.

Castelo dos Mouros
Min favorit i Sintra var Castelo dos Mouros - en ruin af en fæstning med en fantastisk udsigt. Det var også det første sted, vi så på vores tur.

Fæstningen blev oprindelig bygget i 8.-9. århundrede, så den har mange år på bagen. Når man står på muren og kigger ud, kan man godt forstå, hvorfor de valgte at placere den netop her - for de har haft det bedste udsyn og kunne spotte fjender på miles afstand.
Castelo dos Mouros
 
Fæstningen set fra Palacio da Pena. Her kan man virkelig fornemme,
hvor godt overblik de havde over angribende fjender...

Palacio da Pena
Efter Castelo dos Mouros gik vi videre til Palacio da Pena.
Dette palads er bygget i mange forskellige stilarter - og var egentlig ikke særlig kønt efter min mening. Det var alligevel en god seværdighed, da man kunne komme indenfor og se, hvordan de forskellige rum var indrettet som soveværelser, påklædningsværelser, kontorer, opholdsstuer, gæsteværelser osv.
Her kan man fornemme de forskellige stilarter.
Slottet er et af Portugals syv vidundere.

Også fra Palacio da Regaleira er der en smuk smuk udsigt over dalen.

Quinta da Regaleira 
Det sidste slot vi så i Sintra, var Quinta da Regaliera. Der var endnu flere seværdigheder i Sintra, men vores kvote var opbrugt, da vi havde set disse tre.

Quinta da Regaliera er et romantisk eventyrslot med krummelyrer og udsmykninger til den helt store guldmedalje. Det er bygget i starten af 1900tallet. Man kunne komme ind i slottet og se nogle af værelserne - der var dog ikke så meget at se, og det virkede temmelig faldefærdigt. Men det var lidt, som at gå på opdagelse i et forbudt område, da flere af rummene var meget mørke.


Slottet ligger i en dejlig park, hvor der er flere andre bygninger. Et kapel, udsigtsposter, monumenter og statuer. I parken er der også en sø, og omkring den ligger labyrintagtige tuneller i klipperne.

Der var bulderragende mørkt i tunellerne i parken.
Dette billede er taget med blizt, uden den kunne man ikke se en hånd for sig.
Derfor var vi heller ikke modige nok til at kravle helt ind og udforske,
hvor tunellerne førte hen.


Vi spiste frokost i Vila Velha, som er er det gamle centrum af Sintra by. Det består af små, snævre, stejle gader med små butikker, cafeer og restauranter. Det er temmelig turistet, men det er et naturligt frokoststop og pause mellem seværdighederne.Sådan kommer du til Sintra
Det er ret nemt at komme fra Lissabon til Sintra - du kan tage toget for omkring 4-5 Euro.

Når du kommer til stationen i Sintra, kan du enten gå af en stejl bjergvej til byen Sintra, eller du kan hoppe på en bus, hvortil du køber en hop on hop off billet for omkring 7 euro. Bussen kører i en cirkel mellem stationen, byen centrum og rundt til de forskellige seværdigheder i området.

Når man køber indgang til slottene, kan man også købe kombinationsbilletter, hvis man vil besøge mere end et slot. Det kan godt betale sig. Jeg kan ikke huske, den præcise pris. Jeg mener dog, at prisen per slot er omkring 5-7 Euro per person uden kombi-billet, så det er ikke, fordi man bliver ruineret uden.

Vi brugte en dags tid i Sintra og tog tilbage til Lissabon sidst på eftermiddagen.
Jeg håber, dette indlæg kan inspirerere andre til at tage på opdagelsesrejse til Sintra :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...