tirsdag den 19. februar 2013

Belém - en dagstur ud fra Lissabon

I uge 8 sidste år var jeg i Lissabon med kæresten. Jeg havde givet ham flybilletter i julegave - jeg elsker gaver, der også er til mig selv:-)

Lissabon overraskede meget positivt, selvom vi ikke havde hørt så meget om byen, før vi tog derned. Det er virkelig en dejlig hovedstad, som alt for få overvejer at besøge. De vælger ofte Barcelona, Rom og Paris, men det er synd at springe Lissabon over. Og nu hvor Easyjet har åbnet en rute med direkte fly til Lissabon, er der endnu en god grund til at tage afsted.

Cirka 6 km uden for Lissabon ligger Belém. Man kan tage sporvognen derud og eneste ulempe er, at den kan være godt fyldt.

Klosteret Mosteiro dos Jerónimos
Dettte flotte bygningsværk er noget af de første man ser, når man ankommer til Belém med sporvognen. Det koster kun 20 kr at komme ind og se klosteret inden i. Klosteret, der blev bygget i starten af 1500tallet, er i dag med på UNESCOs verdenskulturarvliste.Den imponerende bygning blev endnu flottere med den smukke blå himmel som baggrund.


Støvlen aka Belém Tower
Ved flodens kant i Belém ligger Belhem Tower, som også kaldes for støvlen, fordi den har form som en... ja.... støvle.
Belém Tower blev bygget af limestone i starten af 1500tallet. Det koster cirka 25 kr. per person at se tårnet inden i.
Belém Tower set fra landsiden.

En model af tårnet, hvor man bedre kan forstå,
hvorfor man siger, det er støvleformet.

Der ligger også en masse museeer i Belém, men det gode vejr betød, at vi skippede museerne (om hestevogne, moderne kunst og meget mere) og hellere ville gå rundt i solen og nye foråret. Den beslutning fortrød vi ikke, for det er rigtig dejligt at gå tur langs floden i Belém.

Berømte lækkerier
Vi havde fået anbefalet, at huske at smage deres specialitet Pastel de Nata, når vi var i Belém.

Vi købte kagerne hos det kendte og populære konditori Pastiès de Belém, der åbnede i 1930.
I følge min kæreste, der er den helt store kageelsker, var de berømte kager Pastel de Nata ok, men ikke helt fantastiske. Jeg smagte dem selvfølgelig også, og var heller ikke imponeret. Men vi tog dem med hen i en hyggelig park, hvor vi sad på græsset og spiste dem - og det var rigtig rart.

Sidst på eftermiddagen tog vi tilbage til Lissabon efter en dejlig dag ved vandet.
Opfordingen til at udforske Belém, når man alligevel er i Lissabon, er hermed givet videre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...