mandag den 14. januar 2013

Fushimi Inari Shrine i Kyoto – et af turens højdepunkter

Dette tempel var et af dem, der gjorde mest indtryk på mig på vores Japantur.
Både fordi det skiller sig meget ud fra de andre med sine intense orange farver og på grund af dets mange orange toriis (porte).
 
 
Wau, det var flot at gå i tunneller af lange porte med japansk skrift, som bare fortsatte og fortsatte. Meget anderledes og indtryksfuldt!

Fushimi Inari Shrine er dedikeret til Inari, som er gud for høsten.
Som i de fleste andre religioner, kan man købe sig til ønsker. Ved dette tempel kunne man blandet andet købe små orange porte, som man kan skrive sit ønske på. Herefter hænger mna sit ønske op sammen med de mange andre ønsker. Vi købte en lille orange port med som souvenir og tog den med hjem istedet for.


Udover de mange orange porte, er der utrolig mange statuer af ræve ved templet, som er symbolet for Inari. Nogle af dem havde røde eller hvide hagesmække eller lignende på – vi ved ikke, hvorfor men vi så to af templets medarbejder der var ved at klæde nogle af statuerne på med hagesmække.
Vi havde desværre kun et par timer ved templet, men kunne sagtens have brugt mere tid på at gå turen op i klipperne gennem de mange porte. 


Det er gratis at se tempelområdet og de mange flotte porte.
Fushimi Inari Shrine ligger 20 minutter syd for Kyoto station med tog. Yag JR til Inari Station – ulogisk nok ligger det ikke i nærheden af Fushimi station. Fra Inari station kan man tilgengæld se templet, lige når man træder ud fra stationen.

2 kommentarer:

 1. Årh, hvor er det smukt :D

  http://www.bloglovin.com/blog/3663625/sofies-closet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også helt fantastisk, men Japan er i det hele taget et fedt land med mange spændende oplevelser! :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...