onsdag den 12. december 2012

Musikbyen Nashville

Indrømmet! Jeg er ikke den store fan af country og har hverken stor viden eller interesse for området. Da jeg var i Nashville et par dage i sommeren 2012, ville jeg alligevel gerne opleve lidt af byen for at få et indtryk af den kendte musikby.

Jeg nåede disse opdagelsesrejser i musikkens tegn i Nashville. 

Grand Ole Oprey House
Selvom jeg slet ikke har hverken forstand eller stor interesse i country musik, var det alligevel en oplevelse at se et show i Grand Ole Oprey House. Grand Ole Oprey er også navnet på et meget populært radioprogram med livepublikum, og helt store stjerner som fx. Elvis Presley, Dolly Parton, Kenny Rogers, Reba McEntyre, Taylor Swift, Carrie Underwood.

Showet varede omkring 2 timer med pause, og forskellige kunstnere optrådte med deres musik. Jeg kendte ingen af dem på forhånd, men flere af dem var åbenbart kendte, hvis man ved lidt om country, fx. Bill Anderson.
Grand Ole oprey

Det bedste ved oplevelsen var at se entusiastiske fans, og hvordan helt unge piger skreg og knipsede løs med deres kameraer, når nogle af de nye unge upcomming countryfyre spillede.
Det var også virkelig sjovt at opleve, hvordan musikernes indslag blev afbrudt med reklamepauser, hvor radioværten som en anden bokse presenter læste reklamerne op og agerede vært på radiokanalen.

Billetterne kostede omkring 300 kr/stk, så det er ikke helt billigt.

Hop on hop off bustur
For at få et indtryk af byen, tog jeg på en rundtur med, hvad man i Nashville kalder Music City Trolley. Det tager 1-1,5 time at køre turen rundt og man får set lidt af byen. Hvis man har kort tid i byen, som jeg havde, er det en udmærket måde at se lidt af byen på. Mange af kvartererne er ikke særlig flotte, men vi kørte da forbi Partheon (stor skuffelse), forbi en masse pladestudier, hvor kendte musikere har indspillet deres musik, centrum af byen, en park og andet forskelligt.

Det koster ca 20$ at køre med turen og man kan stå af og på, som man vil. Der blev ikke mange hop af og på for mig - jeg stod kun af ved Country Music Hall of Fame and Museum, da de øvrige stop virkede kedelige. 
Hop on hop off bus Nashville

Country Music Hall of Fame and Museum
Dette museum imponerede mig. Det af en blanding af videoskærme med gamle country hits, med små bokse hvor man kunne høre musik og med en masse effekter, som har tilhørt store country stjerne. Der var fx. de kendte "Blues Suede Shoes", Elvis 24 karats guldflygel og en af hans biler, koncertplakater samt mange gakkede outfits fra gamle og nye stjerner.

Jeg var meget positivt overrasket over dette museum. Der blandt andet også havde en Hall of Fame med en masse tavler med kendte kunstnere. Tavlerne i sig selv var ikke noget, men det var sjovt at opdage, at jeg faktisk kendte flere ccountry kunstnere, end jeg troede.
Hall of fame Nashville

Museet har åbent fra 9-17 og det koster 22$ at komme ind, hvis man som jeg springer turen til det åbenbart kendte Studio B over. 

Wildhorse Saloon
Lørdag aften var jeg på Wildhorse Saloon. Det er en blanding af restaurant, live uptræden med bands, danseundervisning og et stort dansegulv for folk i alle aldersgrupper linedanser på livet løs.  Det er et kæmpe sted i tre etager med en skør indretning med heste hængende ned fra loftet.

Jeg var der med en stor gruppe folk, omkring 40 personer. Sammen havde vi det sjovt på 1. etage, men jeg er ikke sikker på, at det er lige så sjovt, hvis man kun er et par stykker. Maden vil jeg heller ikke anbefale, den var virkelig dårlig.
Wildhorse saloon Nashville
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...