fredag den 21. december 2012

Før jeg lukker øjnene - medrivende spændingsroman

- Vildt spændende og anderledes spændingsroman.

Bogen Før jeg lukker øjnene handler om Christine, der har fået hukommelsestab efter en ulykke. Hun vågner hver morgen og starter dagen som et tomt blad uden at kunne huske sin situation. Efter at have levet sådan i mange år, begynder Christine at skrive dagbog og finder langsomt ud af, at der ikke er meget i hendes liv, der er som hun troede.

Som læser følger man Christines usikkerhed, frygt og manglende forståelse for sit liv og tvivler sammen med hende på, hvem hun mon kan stole på. Forskellen er dog, at man som læser har sin hukommelse, og derfor er man hele tiden et skridt foran Christine, når hun vågner og starter hver dag med at læse sin dagbog for på ny at forstå, hvem hun er.

Bogen er vildt medrivende. Den har hele tiden har en undertone af, at der er noget galt, og derfor tager den ene side den anden, fordi man bare må vide, hvad der er galt. I modsætning til mange andre krimier eller spændingsromaner, er Før jeg lukker øjnene hverken blodig, drabelig eller actionpræget - og det er egentlig ganske befriende.

Jeg synes også, det er fascinerende at få indblik i den verden, som en person uden hukommelse, må have på grund af skader på hjernen. Skræmmende, hvor stor betydning en minder har for, hvem man er - og hvor prisgivet, man er, hvis man mister dem.  

Bogen er skrevet af S.J. Watson og udgivet på Lindhardt og Ringhof.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...