lørdag den 8. december 2012

Drengen, der tæmmede vinden

- Livsbekræftende, rørende og sød historie!

Drengen, der tæmmede vinden er en sand historie, om en dreng i Malawi, der bygger en vindmølle.
Drengen William bor i en fattig familie i en lille landsby i Malawi, hvor indbyggerne tror på trolddom og onde magter. Malawi er fattigt og barskt land, og hungersnød hærger.

William er nysgerrig og videbegærlig og drømmer om at kunne opfinde en maskine, der kan sørge for el og vand til hans familie. Han finder en bog på skolebiblioteket og læser selv om, hvordan vindkraft fungerer.


William samler stumper til sin vindmølle på møddingen og i byen og er kreativ til at udnytte diverse dimser og ødelagte ting. Efter flere forsøg lykkes det ham endelig at bygge en vindmølle, der kan give familien strøm i huset.

En journalist hører om Williams præstation, og pludselig er der interesse for hans vindmølle. Han inviteres på konference i Tanzania for at fortælle om sit projekt.

Jeg skulle lige finde ind i bogen i det første kapitel eller to, hvor jeg skulle vende mig til skrivestilen og forstå plottet. Men derefter slugte jeg den i en bid.
Drengen der tæmmede vinden er en overraskende fin bog. Jeg er sikker på, at rigtig mange vil nyde at læse den livsbekræftende og autentiske fortælling - og sammen med William få håb for en lysere fremtid for det afrikanske kontinent.

Drengen der tæmmede vinden er skrevet af William Kamkwamba og Bryan Mealer og udgivet i 2010 på forlaget Hr. Ferdinand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...