lørdag den 10. november 2012

Uganda - Afrikas perle

I oktober 2011 var jeg i 14 dage i Uganda - og her er samlet nogle anbefalinger til oplevelser i dette smukke og frodige land, som Lonely Planet kårede til det bedste rejsemål i 2012.

Lake Bunyonyi
I den sydvestlige del af Uganda, tæt ved Rwandas grænse, ligger en fantastisk smuk og fredfyldt sø, Lake Bunyonyi. Ved søen kan man opleve et lokalt marked, sejle i kano på søen, besøge pygmæ-stammer, finde smukke udsigtsposter og meget mere.

Vi var fire dage ved søen, da vi trængte til at slappe af og få en pause fra det til tider hektiske Uganda.
Det er værd at bemærke, at Lake Bunyonyi er en af de få bilharzia-fri søer i Uganda, så man kan bade uden at frygte at møde den farlige parasit.

Vi boede i en hytte på Lake Bunyonyi Overland Resort, som nok har den bedste placering og en utrolig udsigt over søen. Vi var heldige at være der i en fredelig periode og var ganske glade for vores valg, men vi har hørt fra andre, at der ofte kommer store trucks med larmende grupper af turister og spolerer freden for de øvrige gæster.
Lake Bunyonyi Uganda

Safari - Queen Elisabeth National Park og Lake Mburo
Vi tog en 4 dages safaritur fra Kampala - klart den dyreste del af turen, men det hele værd.
Der findes en millions safari bureauer. Vi tog med Matoke Tours og var glade for dem.

Det tager næsten en hel dag at komme til QENP fra Kampala, så den første dag gik med transport. Vi nåede dog et game drive første aften. De næste to dage tilbragte vi i jeep i national parken, og vi så elefanter, løver, bøfler, en gepard, en hyæne, vildsvin, antiloper, en masse fugle, gnuer og mange andre dyr. En del af turen bestod i en flodsafari på Kazinga Channel, hvor vi så krokodiller og flodheste. Det kan klart anbefales!
Safari Queen Elisabeth National Park Uganda

På fjerdedagen tog vi til national parken Lake Mburo, fordi vi også meget gerne ville se Zebraer. Vi var på sejltur på søen og så flere flodhestee, gnuer, kongeørne og baby-krokodiller. Senere kørte vi rundt i parken i jeepen og så bavianer, forskellige hjorte og zebraer.

Vi gik desværre glip af giraffer, da de kun findes i Murchinsons Fall. Hvis vi skulle planlægge en safari mere i Uganda, ville vi også tage til Murchinson Fall, som skulle være helt fantastisk.  
 

1 kommentar:

  1. thanks so much for the great post please
    https://www.kabiraugandasafaris.com/

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...