fredag den 16. november 2012

Trætte tempel-tigre

En stor seværdighed i Thailand er Tigertemplet, der ligger i Kanchanaburi. Mange kender det sikkert fra Animal Planet.

I 1999 fik munkene i templet en forældreløs tigerunge af landsbyboerne i nærheden, fordi snigskytter havde skudt dens mor. Munkene adopterede tigerungen, og med tiden modtog de flere og flere forældreløse tigre. I 2011 var der omkring 90 tigre i templet. Nu har munkene lavet det til en seværdighed, og turisterne strømmer til. Det var en meget speciel oplevelse af være i tigertemplet.

Tigertempel Thailand Når man kommer til templets område, skal man stå i kø for at faa taget billeder med tigrene (det er sådan, man kan få lov til at se dem).

Da det blev min tur, kom der en guide og tog mig i hånden og førte mig fra tiger til tiger. Samtidig var den en anden guide, der tog mit kamera og som så knipsede løs, når jeg satte mig ned ved en tiger.

Der var ca 10 tigre, og hver turist fik taget billeder ved ca 4-5 af dem.


Folkene i de neongrønne bluser er guider, som fører

turisterne rundt til tigrene. I baggrunden kan man se
en anden turist få taget billeder med en anden tiger.

Tigrene lå og sov, ganske upåvirket. Jeg overvejde om, det mon var fordi de var dopede, men en brochure fortæller, at tigrene er så rolige og trætte, fordi deres naturlige døgnrytme er at sove om dagen, og et de er så vant til de mange turister.

Hele oplevelsen tog 8-10 minutter og så var det overstået!

Det er da selvfølgelig en speciel oplevelse at sidde ved siden af så stort et dyr, men billederne ser egentlig mere imponerende ud, end det var. Jeg fik ikke rigtig følelsen af at opleve tigrene.

Efter fotosessionen kan man gå op for at se nogle små tigerunger, som er rigtig søde og legesyge.

Tigertempel ThailandHeldigvis for tigrene er der kun åbent i templet for turister i et par timer om eftermiddagen.

Munkene indsamler donationer til at udbygge templet med en "Tiger island", det vil sige et parkområde, der minder mere om tigrenes naturlige omgivelser i modsætning til de små bure, de bor i nu. Det er meningen, at tigrene skal lukkes ud i naturen igen, når de har lært at klare sig selv i den nye park.

Så intentionerne er gode nok, men på nuværende tidspunkt er det en lidt mærkelig oplevelse af se så smukke dyr være reduceret til at være photo opportunities for mellem 300-600 turister om dagen!

(Prisen per person for at få taget se tigrene og få taget billeder med dem er ca. 5000 Bath) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...