tirsdag den 13. november 2012

På motorcykeltur i Vietnam

En god måde at opleve Vietnam på er på motorcykel, for man ser landet på en hel anden måde.

I 2010 var jeg med min søster i Vietnam - 4 uger fra Hanoi i Nord til Ho Chi Minh City i syd. Mellem Hue og Hoi Ann kørte vi med Easy Riders på motorcykel. Det var en impulsiv beslutning, som førte til en spændende oplevelse i et dejligt land!

Vi sad bag på hver vores motorcykel, og begge chauffører kørte rigtig godt og sikkert. Jeg var ikke på noget tidspunkt nervøs, sådan som man ellers godt kan være på andre tidspunkter i Vietnams trafik.
Guiderne planlagde turen i de tre dage, vi var med dem. Det vil sige alt fra rute (ud fra vores ønsker) til måltider og overnatning.

Ho Chi minh Trails Vietnam
Smuk udsigt fra Ho Chi Minh Trails

Vi kørte på smukke Ho Chi Minh trails, så utrolig mange smukke udsigtsposter, badede i vandfald, besøgte en biavler og en familie, der producerede rispandekager. Når vi så noget på vejen, vi gerne ville se nærmere på, kunne man bede chaufførerne holde ind til siden. På den måde fik vi blandt andet hilst på lokale familier og taget flotte billeder af naturen og bjergene.
Et af de mest fantastiske steder, vi så, var My son, en forladt tempelruin, som nu er begroet med græs og planter. Utrolig smukt!
My son Vietnam
My Son tempelruin

Det er en god måde at opleve på, når man sidder bag på en motorcykel. Man føler sig som en del af omgivelserne, i modsætning til hvis man sidder i bil, bus eller tog, og man er fleksibel i forhold til rute. Derudover får man luft og sol, så husk solcremen, man får meget sol på skuldre og lår!

Det er klart, at dagene med Easy Riders var dyrere, end hvis vi selv skulle have backpacket rundt. Vi betalte ca 200 dollars, og det føltes lidt dyrt, da vi skulle have pengene op af lommen før turen. Men allerede efter et par timer, var vi enige om, at det var alle pengene værd!

Der findes mange easyriders- bureauer i Vietnam. Nogle har fundet ud af, at det var en populær ide, og nu spirer forskellige Easyriders-kopier frem. Vi var med dett Easy Rider firma, og vores guides var både søde, gode til engelsk og kunne fortælle en masse om landet og kulturen.
Easy Riders Vietnam
De søde guider fra Easy Riders
og den ene af motorcyklerne i  baggrunden


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...