søndag den 25. november 2012

Orccha - en afslappet og autentisk oase i Indien

I Indien er det nemt at blive overvældet af de mange mennesker, lugte, lyde, trafik og hurlumhej.

Hvis du trænger til et par dage væk fra mylderet, så er Orccha en fantastisk oase i den norlige del af provinsen Madhya Pradesh. Vi havde kun en dag i byen på vej fra Agra til Kharjuraho. Men øv, hvor vi ærgerede os, for vi ville genre være blevet et par dage mere.

Der bor kun 8500 personer i Orccha - så det er jo en lille landsby i indisk forstand. Og det kan man mærke! Tempoet er et helt andet end i storbyerne, og der kan gå langt i mellem, man ser andre turister.

Vi brugte mest tid på at tulle rundt i byen og suge indtryk til os. Nyde solens stråler og få et indtryk af det lokale liv i en lille landsby. Der skulle snart være lokalt valg, mens vi var i byen, og det var sjovt at se kampagnerne for de forskellige kandidater med plakater, optog og musik.

Byen har en rigtig hyggeligt marked, hvor man kan købe alverdens ting til en billig penge.
Orccha Indien marked

Orccha Indien marked

Vi fandt en dejlig rooftop restaurant, der hed Khajuraho Food Plaza. Her kunne man sidde under baldakinen og se ud over hovedgaden. Ejeren var utrolig sød og talte ok engelsk, og maden var god. Ikke noget prangende, men vi fik både god omelet og aloo paratah og endte med at spise de fleste af vores måltider der.
Da vi spurgte til opskriften på aloo paratah (kartoffel pandekager), fik vi lov at komme med ud i køkkenet og forsøge at gøre ejerens kone det efter.
Orccha Indien hovedgade

Der er selvfølgelig også både templer og paladser i byen - som i en hver indisk by med respekt for sig selv. Vi var ikke i det store sight seeing mode, men vi traskede da op til et tempel (Charturbhuj Temple) lige ved markedet, hvorfra der var en fin udsigt over byen.  Det var gratis at komme ind, og man kan se markedet, byen og flere af de andre templer derfra.

Charturbhuj Temple Orccha Indien

Orccha er ikke større, end man kan gå rundt til fods i centrum. En dejlig afveksling i Indien, hvor afstandene ofte er store.
Vi ankom til Orccha i bil, men der skulle gå bus fra Jhansi og Khajuraho.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...