søndag den 18. november 2012

Elefantøen Koh Chang

Koh Chang er en dejlig ø på ud for Thailands østlige kyst. Man kan tage bussen fra Bangkok.

Koh Chang betyder elefant øen, og der er god mulighed for at opleve elefanter. Der findes nemlig en elefantpark, der hedder Ban Kwaan Elephant Camp, hvor man kan se elefanterne i noget, der minder om deres naturlige omgivelser.

Da jeg var der, var der kun 2 andre turister, så min veninde og jeg havde campen for os selv. Så det var på ingen måde overrendt.

Campen viste sig at være et område, hvor der levede et par lokale familier inde i junglen skoven. De havde 10 elefanter i forskellige aldre, som de passede og havde samtidig lavet stedet til en seværdighed for turisterne.
Ban Kwaan Elephant Park Thailand


På billedet ses elefantparken hovedkontor :-)

Man kan ride en tur på ryggen af en elefant gennem junglen. Elefanterne blev styret af deres mahouter (elefantpassere), som sad på nakken af elefanten og sang og snakkede med elefanterne. Det var meget tydeligt, at de virkelig holdt af de store dyr, og det gjorde det til en rigtig god tur.
Man bumper op og ned gennem junglen og dens små floder og i løbet af turen, og selvom man sidder på et form for sæde på elefantens ryg, skal man holde godt fast. Jeg fik jeg også lov til selv at sidde på elefantens nakken, mens Mahouten gik ved siden af. Det var rigtig skægt!

Ban Kwaan Elephant Park Thailand Efter rideturen fodrede vi elefanterne med en masse bananer, og derefter havde vi tid til at gaa rundt i lejren og se paa elefanterne.

 Der var blandt andet end 11 aarig elefantunge, som hed Naughty elephant og to andre elefanter stod og lignende nogle der var meget forelskede. De stod ansigt mod ansigt og så ud som om de kyssede, og fordrede også hinanden med palmeblade. Ret sødt!

Efter at have trasket lidt rundt på egen hånd, blev det tid til et bad med elefanterne. To elefanter og deres Mahoute gik ned til floden, og så kan man hoppe med i floden og sætte sig på ryggen af elefanterne og skrubbede dem ude i floden.Det varen rigtig sjov oplevelse, for de sprøjter vand ud over en og nyder derudover at blive skrubbet.

Men det kan altså godt anbefales at have badetøj på under tøjet, så man nemt kan hoppe ned i floden til elefanterne.
Ban Kwaan Elephant Park Thailand

Elefanterne bader i floden

Det koster omkring 900 Baht for denne oplevelse, som tager omkring 1,5 time - og som virkelig er en oplevelse for livet, hvis man godt kan lide elefanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...